Hoofdgerecht

Couscous met druiven, amandelen en munt

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 552 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g pitloze witte druiven
250 g couscous
100 g amandelen, geroosterd en fijngehakt
1 groentebouillonblokje
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el paprikapoeder
1 el Ras el Hanout
2 takjes munt, in fijne reepjes + extra voor erover
Zout & peper
Olijfolie, om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Breng het water aan de kook.
  2. Verhit in een andere pan (waar een deksel op kan) een beetje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg paprikapoeder en Ras el Hanout toe en brokkel het bouillonblokje eroverheen. Doe de couscous erbij, roer alles goed door en zet het vuur uit.
  3. Giet net zoveel kokend water bij de couscous totdat het net onder staat. Leg het deksel erop en laat 10 minuten garen.
  4. Was en halveer intussen de druiven.
  5. Proef en breng de gare couscous op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer de couscous los met een vork. Meng de amandelen, druiven en munt erdoor.
  6. Verdeel de couscous over vier diepe borden en bestrooi met extra munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst