Hoofdgerecht
Courgetti met kappertjespesto
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 408 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 courgettes, in courgetti gesneden
- • 140 g kappertjes (potje), uitgelekt
- • 100 g amandelen, grof gehakt en geroosterd in droge koekenpan
- • 100 ml olijfolie + extra om i nte bakken
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • Zout & peper
- • Optioneel: Parmigiano Reggiano, geraspt
BEreidings wijze
- Meng met de staafmixer/keukenmachine de kappertjes, amandelen, knoflook en olijfolie. Pulse een paar keer zodat het goed gemengd is maar nog geen egaal mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Wok de courgetteslierten in een beetje olie en voeg hier een heel klein beetje kappertjespesto aan toe, zodat er een dun laagje op de courgetti zit.
- Dien op in diepe pastaborden. Serveer de rest van de pesto er apart bij en bestrooi naar wens met parmezaan en amandelen.
Boodschappen lijst
- Kappertjes
3,19 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,49 80 Gram
removeadd product to cart
Tips
Geen spiraalsnijder? Je kan de courgette eerst in de lengte in dunne plakken snijden en deze vervolgens in dunne repen. Bereidingstijd: 30 minuten
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!