Courgetti met kappertjespesto
Courgetti met kappertjespesto

Hoofdgerecht

Courgetti met kappertjespesto

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 408 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 courgettes, in courgetti gesneden
140 g kappertjes (potje), uitgelekt
100 g amandelen, grof gehakt en geroosterd in droge koekenpan
100 ml olijfolie + extra om i nte bakken
1 teentje knoflook, geperst
Zout & peper
Optioneel: Parmigiano Reggiano, geraspt

BEreidings wijze

  1. Meng met de staafmixer/keukenmachine de kappertjes, amandelen, knoflook en olijfolie. Pulse een paar keer zodat het goed gemengd is maar nog geen egaal mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Wok de courgetteslierten in een beetje olie en voeg hier een heel klein beetje kappertjespesto aan toe, zodat er een dun laagje op de courgetti zit.
  3. Dien op in diepe pastaborden. Serveer de rest van de pesto er apart bij en bestrooi naar wens met parmezaan en amandelen.

Boodschappen lijst

Tips

Geen spiraalsnijder? Je kan de courgette eerst in de lengte in dunne plakken snijden en deze vervolgens in dunne repen. Bereidingstijd: 30 minuten