Bakken
Courgettecake met pecannoten
- • Bakken
- • 8 personen
- • 510 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 courgette, geraspt en zoveel mogelijk vocht eruit gedrukt
- • 2 eieren, losgeklopt
- • 175 ml (ca. 160 g) olijfolie.
- • 150 ml (200 g) honing
- • 350 g speltbloem
- • 2 tl wijnsteenbakpoeder (Biovegan)
- • Snuf zout
- • 2 el koekkruiden
- • Handje pecannoten, gehakt
- • Springvorm van 24 ø, bekleed met bakpoeder
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Meng in een beslagkom de courgette met de eieren, olijfolie en honing door elkaar.
- Doe in een andere beslagkom de speltbloem, bakpoeder, zout en koekkruiden. Mix goed door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Giet het courgettemengsel in het kuiltje en roer tot alle ingrediënten vermengd zijn. Schep er daarna de pecannoten door.
- Schep het beslag in de springvorm en bak in 40 tot 45 minuten gaar in de oven.
Boodschappen lijst
- Courgette
4,19 2 stuks
removeadd product to cart - Bakpoeder
1,09 3 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Speltbloem
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Pecannoten
5,69 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!