Courgettecake met pecannoten
Courgettecake met pecannoten

Bakken

Courgettecake met pecannoten

  • Bakken
  • 8 personen
  • 510 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 courgette, geraspt en zoveel mogelijk vocht eruit gedrukt
2 eieren, losgeklopt
175 ml (ca. 160 g) olijfolie.
150 ml (200 g) honing
350 g speltbloem
2 tl wijnsteenbakpoeder (Biovegan)
Snuf zout
2 el koekkruiden
Handje pecannoten, gehakt
Springvorm van 24 ø, bekleed met bakpoeder

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Meng in een beslagkom de courgette met de eieren, olijfolie en honing door elkaar.
  3. Doe in een andere beslagkom de speltbloem, bakpoeder, zout en koekkruiden. Mix goed door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Giet het courgettemengsel in het kuiltje en roer tot alle ingrediënten vermengd zijn. Schep er daarna de pecannoten door.
  4. Schep het beslag in de springvorm en bak in 40 tot 45 minuten gaar in de oven.

Boodschappen lijst

  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Bakpoeder

    1,09 3 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Speltbloem

    3,79 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Pecannoten

    5,69 150 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter