Chocoladetaart met pecannoten
Chocoladetaart met pecannoten

Bakken

Chocoladetaart met pecannoten

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

CHOCOLADELAAG:
200 g ongebrande cashewnoten
70 g medjoul dadels
50 g raw cacao
40 g coconut nibs chocolade
40 g ongebrande pecannoten
30 g kokosolie
BODEM:
250 g medjoul dadels
200 g ongebrande amandelen
2 tl vanille extract
1½ tl kaneel
1 tl kokosolie
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Week de cashewnoten eerst 8 uur in een kom met water.
  2. Ontpit de medjoul dadels. Doe de amandelen, medjoul dadels, kokosolie en zout samen in een keukenmachine en maal een paar minuten goed fijn.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Begin in het midden en werk zo naar de zijkanten en duw alles stevig aan met je handen of een spatel. Zet de taartvorm daarna een kwartier in de koelkast.
  4. Maak de chocoladelaag. Giet de cashewnoten af in een vergiet en doe ze in de keukenmachine. Voeg de raw cacao, medjoul dadels, Lovechock chocolade, kokosolie, water, vanille extract, kaneel en zout toe en maal tot een romig en glad geheel. Dit duurt ongeveer 7 - 10 minuten.
  5. Verdeel de chocoladelaag over de bodem van de taart en strijk mooi glad met een spatel.
  6. Versier de taart met pecannoten en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om hard te worden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Lovechock & Zonderzooi.