Chocolade-kardemomflikken
Chocolade-kardemomflikken

Bakken

Chocolade-kardemomflikken

  • Bakken
  • 8 personen
  • 67 kcal / portie

Ingrediënten lijst

Voor de pure flikken:
100 g pure chocolade
¼ tl chilipoeder
klein handje cacaonibs
Voor de witte flikken:
100 g witte chocolade
¼ tl kardemom gemalen
klein handje geblancheerde amandelen, licht geroosterd en grof gehakt

BEreidings wijze

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Neem meteen van het vuur af en roer er de chilipoeder door. Schep hoopjes van 1 theelepel chocolade op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi direct, voordat het hard wordt, met cacaonibs.
  2. Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer er, van het vuur af, de kardemom door. Schep op een tweede beklede bakplaat hoopjes witte chocolade en bestrooi meteen met gehakte amandelen.
  3. Laat de flikken 1-2 uur hard worden op een koele plek, maar zet ze niet in de koelkast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest