Chili met zwarte bonen en chocolade
Chili met zwarte bonen en chocolade

Hoofdgerecht

Chili met zwarte bonen en chocolade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml groentebouillon
400 g gepelde tomaten (blik)
400 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
200 g maïs
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 aubergine, in kleine stukjes
1 ui, fijn gesneden
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
1 zakje chili con carne kruidenmix
3 el olijfolie
2 el pure chocolade, geraspt
1 el limoensap
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de aubergine met een snufje zout goudbruin. Zet opzij.
  2. Verwarm de overige olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rode peper en de kruidenmix toe en bak even mee.
  3. Meng de bonen, tomaten, bouillon en limoensap erdoor en laat 10 minuten sudderen.
  4. voeg de aubergine, de maïs en tot slot de chocolade toe en laat deze smelten.
  5. Bestrooi eventueel met gesneden rode peper en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente