Bloemkoolcouscous met paddenstoelen, paprika en kip
Bloemkoolcouscous met paddenstoelen, paprika en kip

Hoofdgerecht

Bloemkoolcouscous met paddenstoelen, paprika en kip

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 169 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g kastanjechampignons, in stukjes
200 g kippendijen, in stukjes
1 bloemkool, in roosjes
1 rode paprika, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
Handje verse kruiden naar keuze, fijngehakt
Scheutje kokosolie
Citroensap naar smaak
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de ui in de kokosolie. Voeg de knoflook en kip toe en laat meebakken tot de kip goudbruin is. Doe er dan ook de paprika en de champignons bij, schep alles goed om en laat bakken tot de kip gaar is.
  2. Vermaal de bloemkool in ca. 25 seconden tot couscous in de keukenmachine of met de staafmixer. Let op: maak de korrels niet té fijn, want dan worden ze te nat.
  3. Schep de bloemkool en kruiden door de kip en groenten in de pan en bak ze even mee.
  4. Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.