Hoofdgerecht
Bloemkoolcouscous met paddenstoelen, paprika en kip
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 169 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kastanjechampignons, in stukjes
- • 200 g kippendijen, in stukjes
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 1 rode paprika, in blokjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • Handje verse kruiden naar keuze, fijngehakt
- • Scheutje kokosolie
- • Citroensap naar smaak
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Fruit de ui in de kokosolie. Voeg de knoflook en kip toe en laat meebakken tot de kip goudbruin is. Doe er dan ook de paprika en de champignons bij, schep alles goed om en laat bakken tot de kip gaar is.
- Vermaal de bloemkool in ca. 25 seconden tot couscous in de keukenmachine of met de staafmixer. Let op: maak de korrels niet té fijn, want dan worden ze te nat.
- Schep de bloemkool en kruiden door de kip en groenten in de pan en bak ze even mee.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel citroensap.
Boodschappen lijst
- Citroensap knijpfles
1,19 200 ML
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Rode paprika
3,99 2 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
7,66 215 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!