Auberginecurry met amandelpasta
Auberginecurry met amandelpasta

Hoofdgerecht

Auberginecurry met amandelpasta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 ml kokosmelk
3 uien, in plakjes
2 grote aubergines, in plakjes
1 teentje knoflook, geperst
1 rode peper, fijngehakt
2 el ghee of plantaardige olie
2 el tomatenpuree
2 el amandelpasta
1 el gemalen korianderzaad
2 tl geel mosterdzaad
2 tl gemalen komijnzaad
1 tl geraspte gember
4 laurierblaadjes
Klein handje verse koriander, fijngesneden

BEreidings wijze

  1. Verhit de ghee of olie in een grote pan, voeg de uien toe en bak ze ca. 10 minuten tot ze bruin beginnen te worden, af en toe roeren. Roer de knoflook en gember erdoor en bak al roerend een paar minuten mee.
  2. Voeg de laurierblaadjes, chilipeper, koriander, komijn, mosterdzaad, de amandelpasta en de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten.
  3. Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook. Leg de plakjes aubergine erin en laat afgedekt 12-15 minuten zachtjes koken.
  4. Neem de deksel van de pan en laat de saus ongeveer 5 minuten indikken. Proef op zout en roer de verse koriander erdoor.
  5. Garneer met extra koriander en serveer met naanbrood of zilvervliesrijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer