Algenbouillon met soba noedels
Algenbouillon met soba noedels

Hoofdgerecht

Algenbouillon met soba noedels

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

200 g soba noedels
150 g shiitake, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook
1 broccoli, in kleine roosjes
1 cm gember
1 chilipeper, in kleine stukjes
2 zakjes groene thee
2 el miso pasta
1 tl algenbouillon
Ghee of kokosolie, om in te bakken.

BEreidings wijze

  1. Kook het water.
  2. Meng 450 ml water met 1 theelepel algenbouillon en nogmaals 450 ml met 2 zakjes groene thee. Laat het even trekken.
  3. Ondertussen kook je de broccoli totdat deze knalgroen is. Giet het af en zet het opzij.
  4. Smelt een klontje Ghee of kokosolie in een pan, pers hier de teentjes knoflook bij, de chilipeper en rasp hier de gember bij. Wanneer dit heerlijk begint te geuren kun je de plakjes shiitake hierbij voegen. Roer het voorzichtig om. Bereidt de soba noedels zoals vermeld op de verpakking.
  5. Verwijder de theezakjes, voeg de thee en de algenbouillon bij de shiitake en doe hier ook 2 eetlepels miso pasta bij. Laat het geheel even doorkoken.
  6. Op de borden kun je de soba noedels met de bouillon en de broccoli mengen. Serveer het geheel met de reepjes nori, rode kool en sesamzaad.

Boodschappen lijst

  • product
    Soba 100%

    7,79 200 GRAM

    remove
    add product to cart
  • product
    Gember

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Shiitake

    3,29 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Mugi miso

    8,29 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Broccoli

    3,19 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Als topping: 1⁄4 rode kool op reepjes 2 vellen nori op dunne reepjes geroosterd sesamzaad.