Meng alle specerijen (tijm niet) en wat zout door elkaar. Wrijf de stukjes kip in met deze mix.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom aan (niet gaar). Schep de kip uit de pan en zet de pan terug op het vuur.
Fruit de uienringen glazig op matig vuur in dezelfde pan, voeg eventueel nog wat olie toe. Roer het sap van de 2 limoenen erdoor, samen met de honing en de tijm. Proef of het zoetzuur is; stel eveneens de smaken bij.
Verdeel het uienmengsel over de bodem van een lage ovenschaal. Schep de stukjes kip erop. Snijd de derde limoen in dunne schijfjes en leg die op en tussen de kip.
Bak de kip in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Let op dat de limoen niet verbrandt.
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Meng alle specerijen (tijm niet) en wat zout door elkaar. Wrijf de stukjes kip in met deze mix.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom aan (niet gaar). Schep de kip uit de pan en zet de pan terug op het vuur.
Fruit de uienringen glazig op matig vuur in dezelfde pan, voeg eventueel nog wat olie toe. Roer het sap van de 2 limoenen erdoor, samen met de honing en de tijm. Proef of het zoetzuur is; stel eveneens de smaken bij.
Verdeel het uienmengsel over de bodem van een lage ovenschaal. Schep de stukjes kip erop. Snijd de derde limoen in dunne schijfjes en leg die op en tussen de kip.
Bak de kip in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Let op dat de limoen niet verbrandt.