Abrikozenijs
Abrikozenijs

Dessert

Abrikozenijs

  • Dessert
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 ml volle of Griekse yoghurt
200 g gedroogde abrikozen, in water geweekt
10 à 15 druppels vloeibare stevia
2 tl citroensap
1 tl kardemom
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Pureer de geweekte abrikozen met de yoghurt in de blender tot een smeuïge, gladde massa.
  2. Voeg de kardemom, zout, citroensap en stevia toe. Proef of het zoet genoeg is en doe er evt. nog extra druppels stevia bij.
  3. Draai het ijs in de ijsmachine (ca. 1 uur) of bevries het mengsel ca. 2 uur in een afgesloten bakje in de diepvries. Roer tijdens het bevriezen af en toe goed door met een vork.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit: Lekker Weten Lente