Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Als consument word je continu blootgesteld aan de verleiding tot snacken. Die lekkere koek op het station, de chocolade in de kantine en het flinke aanbod tussendoortjes in de supermarkt trekken ongewild je aandacht. Daarnaast worden kinderen doelbewust geprikkeld door schreeuwende cartoon-verpakkingen en krijgt een groot deel nog dagelijks een ongezond tussendoortje mee naar school. Een gemiddelde Nederlander consumeert, zowel bewust als onbewust, dan ook zo’n 24 kilogram aan suiker per jaar. Behoorlijk schokkend als je het mij vraagt. Ekoplaza doet hier dan ook niet aan mee!

Als Category Manager bij Ekoplaza ben ik voortdurend op zoek naar bijzondere en smaakvolle producten die passen binnen een gezonde levensstijl. Ekoplaza biedt diverse verantwoorde biologische tussendoortjes zonder verborgen suikers, vet en zout. Neem bijvoorbeeld de ongebrande en ongezouten noten. Deze pure, rauwe noten zijn niet geroosterd of gefrituurd in olie. Hierdoor vormen ze een bron van gezonde onverzadigde vetten en blijven alle vitamines en mineralen behouden. Een klein handje noten geeft je al een verzadigd gevoel en je wordt niet getriggerd om teveel te eten.

Een andere supergezond tussendoortje zijn de vele zuidvruchten zoals gedroogde pruimen, rozijnen, dadels, mango- en papajareepjes. Voor kinderen hebben we bijvoorbeeld handige doosjes van 42 gram met o.a. rozijnen, moerbeien en kersen van het merk Your Organic Nature. Puur natuur, niet gezwaveld en zonder toegevoegde suikers. Ofwel: producten waar ik volledig achter sta en die ik zelf ook regelmatig consumeer.

En wat dacht je van gezond ‘fastfood’ zoals notenrepen die gezoet zijn met agave in plaats van riet- of bietsuiker, vruchtenrepen van 100% fruit, suikervrije chocolade van 100% cacao en alternatief gezoete snoepjes en koekjes? Hiermee hoef je, in tegenstelling tot reguliere alternatieven, niet bang te zijn dat jij of je kinderen schadelijke stoffen binnenkrijgen. Bij niet-bio snoep wordt namelijk nog steeds gebruik gemaakt van tartrazine (E102), zonnegeel (E110), azorubine (E122), ponceau (E124), allurarood (E129) en chinolinegeel (E104). Deze kleurstoffen kunnen de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig beïnvloeden, maar zijn ondanks de vele waarschuwingen van Foodwatch nog steeds niet verbannen uit de schappen van conventionele supermarkten. Ik vind dit onbegrijpelijk en ben er trots op dat wij consumenten de zekerheid van een natuurlijk en biologisch alternatief bieden.

Bij de keuze voor biologisch hoef je je niet druk te maken over de toevoeging van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, chemicaliën of conserveermiddelen. Je kunt zorgeloos genieten van pure voeding! Dat is Ekoplaza.

Jeanine de Rouw
Category Manager bij Ekoplaza