Witlofovenschotel met geitenkaas en kruiden
Witlofovenschotel met geitenkaas en kruiden

Hoofdgerecht

Witlofovenschotel met geitenkaas en kruiden

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

ca. 600 g schoongemaakte witlof (buitenste blaadjes -indien nodig - verwijderd en harde kern eruit)
2 uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
2 à 3 eieren
6 el (belegen) geraspte geitenkaas
2 à 3 el gedroogde (tuin)kruiden
zout en peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Halveer de witlofstronkjes in de lengte en stoom ze beetgaar (stoompan/stoomoven of in een afgedekte zeef hangend boven een pan met een laagje kokend water). Fruit intussen de uien met de knoflook glazig in een klein beetje olijfolie. Voeg de helft van de kerrie en kurkuma toe. Fruit even mee. Breek de eieren in een kom. Voeg de geitenkaas, gedroogde kruiden, zout en peper naar smaak en de rest van de kerrie en kurkuma toe en mix tot een homogene massa.
  2. Leg de witlofstronkjes in een ingevette ovenschaal en schep het gefruite uienmengsel erop. Giet het ei-kaasmengsel erover en bak ca. 15 minuten in de oven tot het ei gaar is en de kaas gesmolten. 3.Serveer met gekookte aardappelen, quinoa of gekookte haverkorrels

Boodschappen lijst

  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,49 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde kerrie

    2,79 35 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Geraspte geitenkaas

    4,09 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witlof

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Gemalen kurkuma

    2,39 35 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter