Hoofdgerecht
Witlofovenschotel met geitenkaas en kruiden
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • ca. 600 g schoongemaakte witlof (buitenste blaadjes -indien nodig - verwijderd en harde kern eruit)
- • 2 uien fijngesneden
- • 2 teentjes knoflook fijngesneden
- • olijfolie
- • 1 tl kerriepoeder
- • 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
- • 2 à 3 eieren
- • 6 el (belegen) geraspte geitenkaas
- • 2 à 3 el gedroogde (tuin)kruiden
- • zout en peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160ºC. Halveer de witlofstronkjes in de lengte en stoom ze beetgaar (stoompan/stoomoven of in een afgedekte zeef hangend boven een pan met een laagje kokend water). Fruit intussen de uien met de knoflook glazig in een klein beetje olijfolie. Voeg de helft van de kerrie en kurkuma toe. Fruit even mee. Breek de eieren in een kom. Voeg de geitenkaas, gedroogde kruiden, zout en peper naar smaak en de rest van de kerrie en kurkuma toe en mix tot een homogene massa.
- Leg de witlofstronkjes in een ingevette ovenschaal en schep het gefruite uienmengsel erop. Giet het ei-kaasmengsel erover en bak ca. 15 minuten in de oven tot het ei gaar is en de kaas gesmolten. 3.Serveer met gekookte aardappelen, quinoa of gekookte haverkorrels
Boodschappen lijst
- Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Provençaalse kruiden zonder marjolein
3,19 20 Gram
removeadd product to cart - Milde kerrie
2,99 35 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Witlof
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,59 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!