Waterkerssoep
Waterkerssoep

Soep

Waterkerssoep

  • Soep
  • 4 personen
  • 95 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 ml groentebouillon
400 g waterkers, gewassen
100 g aardappel, geschild en in blokjes
50 g babyspinazie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2 el zonnebloemolie
1 el kerriepoeder
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de kerriepoeder toe en bak ca. 1 minuut mee.
  2. Doe de aardappelblokjes erbij en de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de aardappel gaarkoken in ca. 20 minuten.
  3. Haal de soep van het vuur en roer de waterkers en de babyspinazie erdoor zodat het slinkt. Maal in een blender tot een gladde soep. Verdun het eventueel met een beetje water. Breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.