Soep
Waterkerssoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 95 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 ml groentebouillon
- • 400 g waterkers, gewassen
- • 100 g aardappel, geschild en in blokjes
- • 50 g babyspinazie
- • 2 sjalotjes, gesnipperd
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 2 el zonnebloemolie
- • 1 el kerriepoeder
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de zonnebloemolie in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook glazig. Voeg de kerriepoeder toe en bak ca. 1 minuut mee.
- Doe de aardappelblokjes erbij en de groentebouillon en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de aardappel gaarkoken in ca. 20 minuten.
- Haal de soep van het vuur en roer de waterkers en de babyspinazie erdoor zodat het slinkt. Maal in een blender tot een gladde soep. Verdun het eventueel met een beetje water. Breng op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!