Viscurry met rode peper
Viscurry met rode peper

Hoofdgerecht

Viscurry met rode peper

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g kabeljauwfilet, in stukken gesneden
250 ml kokosmelk
6 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, kleingesneden
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
1 el olijfolie
2 tl gemalen korianderzaad
1 tl gemberpoeder
1 tl kerriepoeder
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een wok of grote pan en bak de stukken vis rondom goudbruin. Haal uit de pan.
  2. Bak in dezelfde pan de gesneden sjalot, ui en knoflook even aan en roer er de chilipeper, gember- en kerriepoeder en gemalen koriander door. Laat 10 minuten op laag vuur fruiten.
  3. Giet de kokosmelk bij het geurige ui-specerijenmengsel en schep de vis er voorzichtig door. Laat afgedekt 5 minuten zachtjes trekken tot de vis gaar is.
  4. Serveer met rijst.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst