Spaghetti van courgette met kabeljauw en mosterdsaus
Spaghetti van courgette met kabeljauw en mosterdsaus

Hoofdgerecht

Spaghetti van courgette met kabeljauw en mosterdsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 stukken kabeljauwfilet
2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en vruchtvlees in blokjes
Courgettes, in de lengte in plakken geschaafd en in dunne repen
Handje zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
Klein handje muntblaadjes, grofgehakt
Olijf- of kokosolie, om in te bakken
Beetje (spelt)bloem
Zout & peper
MOSTERDSAUS:
200 ml (soja)room
100 ml bouillon
100 ml witte wijn
1 ui, gesnipperd
1 el fijne mosterd
Klein beetje olie (of boter)

BEreidings wijze

  1. Bak voor de mosterdsaus de ui aan in een klein beetje olie of boter. Blus af met bouillon en wijn en voeg room toe. Laat indikken op laag vuur. Roer de mosterd erdoor en maak er een schuimige saus van met de staafmixer. Verhit een lepel olie in een wok en roerbak de courgettesliertjes voorzichtig één minuut. Haal van het vuur en meng munt, tomaten en olijven erdoor.
  2. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en wentel ze door de bloem; klop de overtollige bloem eraf. Bak de vis mooi bruin en net gaar in een beetje olie in een bakpan (ca. 5 minuten, afhankelijk van de dikte).
  3. Verdeel de courgettespaghetti over 4 borden, leg er een stukje vis bovenop en drapeer er wat saus omheen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer