Hoofdgerecht
Spaghetti van courgette met kabeljauw en mosterdsaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 stukken kabeljauwfilet
- • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en vruchtvlees in blokjes
- • Courgettes, in de lengte in plakken geschaafd en in dunne repen
- • Handje zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
- • Klein handje muntblaadjes, grofgehakt
- • Olijf- of kokosolie, om in te bakken
- • Beetje (spelt)bloem
- • Zout & peper
- • MOSTERDSAUS:
- • 200 ml (soja)room
- • 100 ml bouillon
- • 100 ml witte wijn
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 el fijne mosterd
- • Klein beetje olie (of boter)
BEreidings wijze
- Bak voor de mosterdsaus de ui aan in een klein beetje olie of boter. Blus af met bouillon en wijn en voeg room toe. Laat indikken op laag vuur. Roer de mosterd erdoor en maak er een schuimige saus van met de staafmixer. Verhit een lepel olie in een wok en roerbak de courgettesliertjes voorzichtig één minuut. Haal van het vuur en meng munt, tomaten en olijven erdoor.
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en wentel ze door de bloem; klop de overtollige bloem eraf. Bak de vis mooi bruin en net gaar in een beetje olie in een bakpan (ca. 5 minuten, afhankelijk van de dikte).
- Verdeel de courgettespaghetti over 4 borden, leg er een stukje vis bovenop en drapeer er wat saus omheen.
Boodschappen lijst
- Boeren crème fraîche
1,79 125 ml
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Keltisch zeezout fijn
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Kabeljauwfilet
11,25 270 Gram
removeadd product to cart - Zwarte peper gemalen
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,79 6 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
5,29 180 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!