Spaghetti van courgette met kabeljauw en mosterdsaus
Spaghetti van courgette met kabeljauw en mosterdsaus

Hoofdgerecht

Spaghetti van courgette met kabeljauw en mosterdsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

olijf-of kokosolie, om in te bakken
courgettes, in de lengte in plakken geschaafd en in dunne repen
klein handje muntblaadjes, grofgehakt
2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en vruchtvlees in blokjes
handje zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
4 stukken kabeljauwfilet
zout en peper
beetje (spelt)bloem
Voor de mosterdsaus:
1 ui, gesnipperd
klein beetje olie (of boter)
100 ml bouillon
100 ml witte wijn
200 ml (soja)room
1 el fijne mosterd

BEreidings wijze

  1. Bak voor de mosterdsaus de ui aan in een klein beetje olie of boter. Blus af met bouillon en wijn en voeg room toe. Laat indikken op laag vuur. Roer de mosterd erdoor en maak er een schuimige saus van met de staafmixer. Verhit een lepel olie in een wok en roerbak de courgettesliertjes voorzichtig één minuut. Haal van het vuur en meng munt, tomaten en olijven erdoor.
  2. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en wentel ze door de bloem; klop de overtollige bloem eraf. Bak de vis mooi bruin en net gaar in een beetje olie in een bakpan (ca. 5 minuten, afhankelijk van de dikte).
  3. Verdeel de courgettespaghetti over 4 borden, leg er een stukje vis bovenop en drapeer er wat saus omheen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer