Shepherd's Pie
Shepherd's Pie

Hoofdgerecht

Shepherd's Pie

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 605 kcal / portie

Ingrediënten lijst

GEHAKTSAUS:
500 g gehakt naar keuze
450 g zomergroenten (doosje uit diepvries)
100 g mais (diepvries, pot of blik)
100 ml bouillon naar keuze
2 teentjes knoflook, gehakt
1 ui, gesnipperd
2 el worcestershiresaus
2 el bloem
2 el tomatenpuree
2 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
Zout & peper
TOPPING:
500 g aardappelen, geschild en in kleine blokjes
50 g gerapste kaas
2 el olijfolie of boter
1 tl gemalen knoflook
Scheut melk of sojaroom
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Fruit voor de gehaktsaus de ui 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg zout, peper en oregano toe en bak verder tot het gehakt gaar is (6-8 minuten). Doe de knoflook en de worcestershiresaus erbij en roer goed door. Schep de bloem en de tomatenpuree erdoor en blijf roeren tot alle tomatenpuree is opgenomen. Giet dan de bouillon erbij en voeg de zomergroenten toe. Laat even sudderen.
  3. Kook ondertussen voor de topping de aardappelen gaar in ruim kokend water.
  4. Maak van de afgegoten aardappelen een mooie aardappelpuree met olijfolie of boter, een scheut melk of sojaroom, knoflookpoeder, zout en peper. Voeg op het laatst de helft van de geraspte kaas toe.
  5. Doe het vleesmengsel in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Strooi de rest van de kaas eroverheen en bak de shepherd’s pie ca. 20 minuten in de oven tot er een mooi korstje op zit.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.