Hoofdgerecht
Seitan tartaar met bospaddenstoelen
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 4 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 pot Yakso seitan
- • Kokosolie
- • Sambal
- • Ketjap
- • Shoyu
- • 4 teentjes knoflook
- • mix van kastanje champignons/ oesterzammen en Portabella paddenstoel
- • 4 rode uien
- • 4 lente uien
- • peterselie
- • sesamzaadjes
- • waterkers
- • 1 citroen
- • 2 eieren
- • (spelt)broodkruimels/ volkoren(spelt) beschuit of paneermeel
- • olijfolie
- • 4 seizoenen peper, mosterdpoeder en uienpoeder
- • snufje zeezout
BEreidings wijze
- In een keukenmachine mix je de seitan fijn. Vermeng de seitan in een kom met 2 geperste knoflooktenen, 2 gesnipperde rode uien de eieren, flink wat peper, mosterdpoeder, uienpoeder, een snufje zee zout en paneermeel.
- Goed kneden, verdelen in gelijke eenheden, draai er ballen van en druk ze iets plat door een steekring. Besprenkel ze met olijfolie, bedek ze met vershoudfolie en laat ze een paar uren rusten in de koelkast.
- Borstel de paddenstoelen schoon, snijd ze in repen en wok ze heet in kokosolie met 2 geperste knoflooktenen, 2 gesnipperde rode uien en grove lente ui snippers. Regelmatig omscheppen, afblussen met citroensap en een flinke scheut shoyu. Leg dit op een schaal en maak het af met snippers peterselie, droog geroosterde sesamzaadjes en een schaaltje shoyu met een klein scheutje olijfolie er doorheen.
- Ondertussen grill je de seitan tartaartjes in de kokosolie op laag vuur met een deksel erop om en om ongeveer 5 min per zijde. Daarna de deksel eraf en op iets hoger vuur om en om 5 min herhalen. Houd het goed in de gaten zodat het niet te snel of te langzaam gaat voor het realiseren van een goed warm, gaar en stevig resultaat.
- Lekker om te serveren op een bedje van waterkers en maak het af door het licht te besprenkelen met ketjap en rode ui snippers.
Boodschappen lijst
- Seitan
7,99 700 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Zoete ketjap manis
3,69 250 Ml
removeadd product to cart - Shoyu (mild)
3,39 145 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Klinkt goed, smaakt goed en je zult je vlees niet missen maar hier zelfs vaker voor willen kiezen. Het smaak gewoon naar meer! Dit is een recept van Yakso.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!