Seitan tartaar met bospaddenstoelen
Seitan tartaar met bospaddenstoelen

Hoofdgerecht

Seitan tartaar met bospaddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 4 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 pot Yakso seitan
Kokosolie
Sambal
Ketjap
Shoyu
4 teentjes knoflook
mix van kastanje champignons/ oesterzammen en Portabella paddenstoel
4 rode uien
4 lente uien
peterselie
sesamzaadjes
waterkers
1 citroen
2 eieren
(spelt)broodkruimels/ volkoren(spelt) beschuit of paneermeel
olijfolie
4 seizoenen peper, mosterdpoeder en uienpoeder
snufje zeezout

BEreidings wijze

  1. In een keukenmachine mix je de seitan fijn. Vermeng de seitan in een kom met 2 geperste knoflooktenen, 2 gesnipperde rode uien de eieren, flink wat peper, mosterdpoeder, uienpoeder, een snufje zee zout en paneermeel.
  2. Goed kneden, verdelen in gelijke eenheden, draai er ballen van en druk ze iets plat door een steekring. Besprenkel ze met olijfolie, bedek ze met vershoudfolie en laat ze een paar uren rusten in de koelkast.
  3. Borstel de paddenstoelen schoon, snijd ze in repen en wok ze heet in kokosolie met 2 geperste knoflooktenen, 2 gesnipperde rode uien en grove lente ui snippers. Regelmatig omscheppen, afblussen met citroensap en een flinke scheut shoyu. Leg dit op een schaal en maak het af met snippers peterselie, droog geroosterde sesamzaadjes en een schaaltje shoyu met een klein scheutje olijfolie er doorheen.
  4. Ondertussen grill je de seitan tartaartjes in de kokosolie op laag vuur met een deksel erop om en om ongeveer 5 min per zijde. Daarna de deksel eraf en op iets hoger vuur om en om 5 min herhalen. Houd het goed in de gaten zodat het niet te snel of te langzaam gaat voor het realiseren van een goed warm, gaar en stevig resultaat.
  5. Lekker om te serveren op een bedje van waterkers en maak het af door het licht te besprenkelen met ketjap en rode ui snippers.

Boodschappen lijst

Tips

Klinkt goed, smaakt goed en je zult je vlees niet missen maar hier zelfs vaker voor willen kiezen. Het smaak gewoon naar meer! Dit is een recept van Yakso.