Seitan met gewokte groenten, mie en kurkuma
Seitan met gewokte groenten, mie en kurkuma

Hoofdgerecht

Seitan met gewokte groenten, mie en kurkuma

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

400g Seitan op stukjes (Bertyn Protein Tops Gula Java Chili)
1 Gele paprika
2 Wortels
300g Verse erwten of erwten uit de diepvries, bio
1el Kokosolie
500ml Groentebouillon zonder gist
2 Verse fijngestampte chili pepers
3-4el Hoisinsaus
5el Lichte sojasaus
Een mespuntje Peper
Een mespuntje Paprikapoeder
1tl Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix)
1 verpakking Mie met kurkuma, ca. 500g

BEreidings wijze

  1. De groenten wassen, schillen en in reepjes snijden. Vervolgens de kokosolie in een wok doen en deze verhitten. Daarna de groenten stapsgewijs op basis van de verschillende kooktijden toevoegen en scherp aanbraden.
  2. Ondertussen een pan met gezouten water op het fornuis zetten en het water aan de kook brengen. Het vuur uitzetten, de Chinese pasta in het hete water toevoegen en ca. 2 - 3 minuten lang laten trekken (de Chinese pasta dient niet gekookt te worden). Daarna de pasta afgieten en op de borden dresseren.
  3. Vervolgens de seitan aan het groentemengsel toevoegen en net zolang bakken totdat nauwelijks meer vloeistof in de pan zit. Tussendoor steeds roeren. Daarna de erwten toevoegen en heel kort verhitten. Het mengsel met de sojasaus, de hoisinsaus en de groentebouillon afblussen. Daarna de fijngemalen chili peper toevoegen, kort laten inkoken en vervolgens het geheel kruiden met zwarte peper, paprikapoeder en de kruiden. Het mengsel zonder verhitten nog even laten trekken.
  4. Vervolgens de gewokte groenten met de seitan en saus over de mie in de borden dresseren en met chilidraden decoreren. Serveren wanneer het gerecht nog heet is.

Boodschappen lijst

Tips

Een wokgerecht is ideaal om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Hoe zorg je er nu voor dat je groenten ideaal gewokt zijn? Wokken gaat heel snel en wordt gedaan op een hoog vuur. Goed voorbereiden is de essentie bij wokken, zorg dat je je groenten dus vooraf gesneden hebt. Liefst zo gelijkmatig mogelijk. Werk met een hittebestendige olie of vet, kies bijvoorbeeld voor kokosolie of rode palmolie. Begin altijd eerst met het wokken van de groenten welke het meeste tijd vergen en vervolgens de groenten welke de smaak van het gerecht zullen bepalen. Denk bijvoorbeeld aan ui, knoflook of sjalot. Hierna de harde en vezelrijke groenten en pas aan het einde bladgroenten. Op die manier zorg je er voor dat de meeste voedingsstoffen worden behouden. Foto : Stefano Vicinoadio | Chef : Stefano Vicinoadio | © Bertyn