Hoofdgerecht
Seitan met gewokte groenten, mie en kurkuma
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 400g Seitan op stukjes (Bertyn Protein Tops Gula Java Chili)
- • 1 Gele paprika
- • 2 Wortels
- • 300g Verse erwten of erwten uit de diepvries, bio
- • 1el Kokosolie
- • 500ml Groentebouillon zonder gist
- • 2 Verse fijngestampte chili pepers
- • 3-4el Hoisinsaus
- • 5el Lichte sojasaus
- • Een mespuntje Peper
- • Een mespuntje Paprikapoeder
- • 1tl Kruiden (Amanprana ORAC Botanico-mix)
- • 1 verpakking Mie met kurkuma, ca. 500g
BEreidings wijze
- De groenten wassen, schillen en in reepjes snijden. Vervolgens de kokosolie in een wok doen en deze verhitten. Daarna de groenten stapsgewijs op basis van de verschillende kooktijden toevoegen en scherp aanbraden.
- Ondertussen een pan met gezouten water op het fornuis zetten en het water aan de kook brengen. Het vuur uitzetten, de Chinese pasta in het hete water toevoegen en ca. 2 - 3 minuten lang laten trekken (de Chinese pasta dient niet gekookt te worden). Daarna de pasta afgieten en op de borden dresseren.
- Vervolgens de seitan aan het groentemengsel toevoegen en net zolang bakken totdat nauwelijks meer vloeistof in de pan zit. Tussendoor steeds roeren. Daarna de erwten toevoegen en heel kort verhitten. Het mengsel met de sojasaus, de hoisinsaus en de groentebouillon afblussen. Daarna de fijngemalen chili peper toevoegen, kort laten inkoken en vervolgens het geheel kruiden met zwarte peper, paprikapoeder en de kruiden. Het mengsel zonder verhitten nog even laten trekken.
- Vervolgens de gewokte groenten met de seitan en saus over de mie in de borden dresseren en met chilidraden decoreren. Serveren wanneer het gerecht nog heet is.
Boodschappen lijst
- Seitan
4,29 330 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,89 40 Gram
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie geurloos
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Eiermie
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Kokosolie extra virgin
6,99 500 Ml
removeadd product to cart - Groentebouillon
4,49 500 Ml
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,39 20 Gram
removeadd product to cart - Shoyu minder zout (mild)
8,79 500 ML
removeadd product to cart
Tips
Een wokgerecht is ideaal om aan je dagelijkse portie groenten te komen. Hoe zorg je er nu voor dat je groenten ideaal gewokt zijn? Wokken gaat heel snel en wordt gedaan op een hoog vuur. Goed voorbereiden is de essentie bij wokken, zorg dat je je groenten dus vooraf gesneden hebt. Liefst zo gelijkmatig mogelijk. Werk met een hittebestendige olie of vet, kies bijvoorbeeld voor kokosolie of rode palmolie. Begin altijd eerst met het wokken van de groenten welke het meeste tijd vergen en vervolgens de groenten welke de smaak van het gerecht zullen bepalen. Denk bijvoorbeeld aan ui, knoflook of sjalot. Hierna de harde en vezelrijke groenten en pas aan het einde bladgroenten. Op die manier zorg je er voor dat de meeste voedingsstoffen worden behouden. Foto : Stefano Vicinoadio | Chef : Stefano Vicinoadio | © Bertyn
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!