Seitan-gyros met rauwkost en tzatziki
Seitan-gyros met rauwkost en tzatziki

Hoofdgerecht

Seitan-gyros met rauwkost en tzatziki

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 791 kcal / portie

Ingrediënten lijst

175 g pulled seitan
75 g wortel, in dunne reepjes
75 g rode kool, in dunne reepjes
4 wraps extra vezels, opgewarmd volgens aanwijzingen op de verpakking
1 rode ui, in dunne halve ringen
1 tomaat, in 8 parten
2 el peterselie, grof gehakt
1 el plantaardige olie
1 tl gyroskruiden
¼ tl zout
TZATZIKI:
300 ml yoghurt Griekse stijl of vegan alternatief
2 teentjes knoflook, geperst
½ komkommer, geraspt
½ citroen, rasp en sap
1 tl gedroogde dille
¼ tl zout

BEreidings wijze

  1. Maak eerst de tzatziki. Meng het zout door de geraspte komkommer en laat even uitlekken in een vergiet. Roer de yoghurt (of een vegan alternatief) los met de knoflook, dille, citroensap en -rasp. Knijp de komkommer zo goed mogelijk uit en meng door de yoghurt. Zet opzij.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Bak hierin de pulled seitan voor ca. 5 minuten. Voeg de gyroskruiden en zout toe en bak al omscheppend een minuutje mee.
  3. Beleg de wraps met de gebakken gyros, de rauwkost, tomaat en de tzatziki. Garneer met peterselie en serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.