Romige wortelstoof met tahin
Romige wortelstoof met tahin

Hoofdgerecht

Romige wortelstoof met tahin

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 243 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1.2 kg waspeen
680 g passata
200 ml havercuisine
6 takjes rozemarijn
1 blokje groentebouillon
2 el milde olijfolie
½ tl chilipoeder
Ter garnering: witte tahin (sesampasta)
Eventueel voor erbij: 4 eieren en wraps

BEreidings wijze

  1. Schil de waspeen. Snijd de waspeen eerst in de lengte door vieren en vervolgens in de breedte in dunne blokjes van circa 0,5 cm. Rits de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpan op hoog vuur. Voeg de waspeen, rozemarijn en het chilipoeder toe en bak circa 5 minuten rondom. Voeg 100 ml water toe en laat droogkoken.
  3. Voeg het blokje groentebouillon, de passata en de havercuisine toe en kook nog 20 minuten. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de stoof te droog wordt. Kook eventueel ondertussen de eieren en verwarm de wraps in een koekenpan.
  4. Breng de stoof op smaak met peper en zout. Schep de stoof in bakjes en drizzle de sesampasta erover. Serveer eventueel met de gekookte eieren en wraps.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024 en is gemaakt door Laura de Grave.