Hoofdgerecht
Romige wortelstoof met tahin
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 243 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1.2 kg waspeen
- • 680 g passata
- • 200 ml havercuisine
- • 6 takjes rozemarijn
- • 1 blokje groentebouillon
- • 2 el milde olijfolie
- • ½ tl chilipoeder
- • Ter garnering: witte tahin (sesampasta)
- • Eventueel voor erbij: 4 eieren en wraps
BEreidings wijze
- Schil de waspeen. Snijd de waspeen eerst in de lengte door vieren en vervolgens in de breedte in dunne blokjes van circa 0,5 cm. Rits de rozemarijn van de takjes en snijd fijn.
- Verhit de olijfolie in een stoofpan op hoog vuur. Voeg de waspeen, rozemarijn en het chilipoeder toe en bak circa 5 minuten rondom. Voeg 100 ml water toe en laat droogkoken.
- Voeg het blokje groentebouillon, de passata en de havercuisine toe en kook nog 20 minuten. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de stoof te droog wordt. Kook eventueel ondertussen de eieren en verwarm de wraps in een koekenpan.
- Breng de stoof op smaak met peper en zout. Schep de stoof in bakjes en drizzle de sesampasta erover. Serveer eventueel met de gekookte eieren en wraps.
Boodschappen lijst
- Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Passata
2,79 680 Gram
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Chilipoeder
2,49 20 Gram
removeadd product to cart - Witte tahin
6,99 350 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Groentewraps wortel pompoen
3,69 240 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024 en is gemaakt door Laura de Grave.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!