Roerei met miso-bosui
Roerei met miso-bosui

Hoofdgerecht

Roerei met miso-bosui

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 454 kcal / portie

Ingrediënten lijst

4 el boter
2 tl shiro miso
4 bosui, in dunne ringetjes
4 eieren
2 sneeën zuurdesembrood, getoast
1 el sesamzaadjes, geroosterd in een droge pan
1 el rode peper-olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verhit 2 eetlepels van de boter samen met de miso in een goede bakpan en bak de bosui hierin op medium vuur voor ca. 3 à 4 minuten.
  2. Klop ondertussen de eieren los.
  3. Haal de bosui uit de pan, zet opzij en verhit in dezelfde pan de overige 2 eetlepels boter op medium vuur. Giet de losgeklopte eieren in de pan en zet het vuur laag. Scramble de eieren (of maak een omelet).
  4. Verdeel het ei over de 2 sneeën brood en garneer met de miso-bosui, het sesamzaad en de pittige olijfolie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.