Rode linzen met bloemkool en pompoen
Rode linzen met bloemkool en pompoen

Hoofdgerecht

Rode linzen met bloemkool en pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 384 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml groentebouillon
200 g gedroogde rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
200 g bloemkool, in roosjes
200 g pompoen, in blokjes
200 g aardappels, naar wens geschild & in dunne partjes
200 ml plantaardige kookroom naar keuze
3 tenen knoflook, geperst
2 uien, grof gesnipperd
2 tomaten, in stukken
½ citroen, het sap
1 takje verse tijm, blaadjes afgerist + extra voor erover
2 el zonnebloemolie
1 el milde kerrie
1 tl chilivlokken
Zout & peper
Optioneel: ½ courgette, in stukjes

BEreidings wijze

  1. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak ook 1 minuut mee.
  2. Doe de aardappelpartjes erbij en giet de groentebouillon en de kookroom erover. Roer door en laat ca. 5 minuten doorkoken. Schep dan de bloemkool, courgette, pompoen, tomaat en tijm erdoor en laat ca. 15 minuten garen.
  3. Voeg de linzen toe als de groenten bijna gaar zijn en zet het vuur wat lager. Blijf regelmatig roeren totdat de linzen gaar zijn, dat duurt ongeveer 15 minuten.
  4. Breng de stoof op smaak met citroensap en zout en peper. Bestrooi eventueel met extra tijm.

Boodschappen lijst

Tips

Lekker met Turks brood of naanbrood. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.