Hoofdgerecht
Rode linzen met bloemkool en pompoen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 384 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 200 g gedroogde rode linzen, afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g bloemkool, in roosjes
- • 200 g pompoen, in blokjes
- • 200 g aardappels, naar wens geschild & in dunne partjes
- • 200 ml plantaardige kookroom naar keuze
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 2 uien, grof gesnipperd
- • 2 tomaten, in stukken
- • ½ citroen, het sap
- • 1 takje verse tijm, blaadjes afgerist + extra voor erover
- • 2 el zonnebloemolie
- • 1 el milde kerrie
- • 1 tl chilivlokken
- • Zout & peper
- • Optioneel: ½ courgette, in stukjes
BEreidings wijze
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak ook 1 minuut mee.
- Doe de aardappelpartjes erbij en giet de groentebouillon en de kookroom erover. Roer door en laat ca. 5 minuten doorkoken. Schep dan de bloemkool, courgette, pompoen, tomaat en tijm erdoor en laat ca. 15 minuten garen.
- Voeg de linzen toe als de groenten bijna gaar zijn en zet het vuur wat lager. Blijf regelmatig roeren totdat de linzen gaar zijn, dat duurt ongeveer 15 minuten.
- Breng de stoof op smaak met citroensap en zout en peper. Bestrooi eventueel met extra tijm.
Boodschappen lijst
- Groentebouillon
4,99 500 Ml
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
3,59 1 kg
removeadd product to cart - Haver cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Milde kerrie Colombo
5,29 40 Gram
removeadd product to cart - Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Lekker met Turks brood of naanbrood. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!