Risotto met borlottibonen
Risotto met borlottibonen

Hoofdgerecht

Risotto met borlottibonen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

150 g gedroogde borlottibonen, ca. 12 uur geweekt
4 el olijfolie
Blaadjes van ca. 10 takjes tijm, fijngehakt
Naaldjes van 2 takjes rozemarijn, fijngehakt
1 sjalot, gesnipperd
300 g risotto rijst
1 glas droge witte wijn
500 ml kruidenbouillon (van blokje)
10 cherrytomaatjes, in vieren
150 g pecorino
Beetje fijngehakte peterselie, garnering

BEreidings wijze

  1. Giet het weekwater van de bonen weg en spoel de bonen af met schoon water. Kook ze in een ruime pan water in ca. 1 uur gaar. Giet af en laat staan terwijl je de risotto maakt.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan of een koekenpan met dikke bodem. Fruit hierin het sjalotje glazig met de tijm en de rozemarijn. Zet het vuur lager en voeg de rijst toe. Roer tot alle rijst glanst van de olie. Blus af met de witte wijn. Roer tot de wijn is opgenomen door de rijst.
  3. Voeg nu een scheut bouillon toe en roer door. Laat pruttelen op laag vuur tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Giet dan opnieuw een scheut bouillon bij de rijst en roer weer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon op is en de rijst gaar. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. Voeg in de laatste minuten van de gaartijd de cherrytomaatjes en de bonen toe.
  4. Draai het vuur uit zodra de risotto gaar is. Rasp het grootste gedeelte van de pecorino boven de risotto en roer door zodat de rijst lekker smeuïg wordt. Rasp het laatste beetje pecorino over de geurige risotto op de borden en bestrooi met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Wijntip! bij een typisch Italiaans gerecht hort een typisch Italiaanse wijn. Fasoli Gino Soave is een elegante witte wijn uit de regio Soave ten oosten van het bekende Gardameer. Drink deze wijn niet te koud om de wijn te kunnen laten excelleren. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter