Risotto a la Milanese met Saffraan
Risotto a la Milanese met Saffraan

Hoofdgerecht

Risotto a la Milanese met Saffraan

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 l bouillon (kip, kalf of rund)
350 g carnaroli rijst
100 ml witte wijn
90 g boter
40 g geraspte Parmezaanse kaas
3 kleine sjalotten, fijngehakt
½ tl saffraandraadjes van DUQQA!
Zout & zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Breng de bouillon aan de kook en laat deze rustig doorkoken.
  2. Laat de saffraan trekken in een beetje warme bouillon om de smaak en kleur te onttrekken. Week voor 15 minuten en wrijf de draadjes fijn.
  3. Verhit 50 gram boter in een ruime pan met dikke bodem en fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn. Voeg nu de rijst toe en roer de rijst tot de korrels glanzend zijn.
  4. Blus de rijst af met de wijn en laat dit 2 minuten doorkoken. Voeg al roerend beetje voor beetje de bouillon toe.
  5. De risotto moet zachtjes blijven pruttelen en op contante temperatuur blijven.
  6. Het koken van de risotto duurt ongeveer 18 minuten. Na 9 minuten voeg je de saffraan toe.
  7. De risotto moet romig zijn maar niet te vochtig. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Haal de risotto van het vuur en voeg de resterende boter en Parmezaanse kaas toe.
  9. Serveer in een diep bord en voeg eventueel wat extra Parmezaanse kaas toe.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van DUQQA!