Hoofdgerecht
Ratatouille met Wieringer bonen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 211 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 g Wieringer bonen, geweekt en gekookt zoals op de verpakking staat vermeld
- • 3 tomaten, in blokjes
- • 2 paprika's, in grote blokjes
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 laurierblaadjes
- • 1 aubergine, in grote blokjes
- • 1 courgette, in grote blokjes
- • 3 el olijfolie
- • 2 el tomatenpuree
- • 2 el verse tijmblaadjes + extra voor garnering
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de rode ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tijm en laurier toe en bak dit nog eens 5 minuten mee.
- Doe alle groenten erbij en de tomatenpuree, schep goed door en laat ca. 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg tot slot de gegaarde Wieringerbonen toe. Garneer eventueel met extra tijm.
Boodschappen lijst
- Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!