Ratatouille met Wieringer bonen
Ratatouille met Wieringer bonen

Hoofdgerecht

Ratatouille met Wieringer bonen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 211 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g Wieringer bonen, geweekt en gekookt zoals op de verpakking staat vermeld
3 tomaten, in blokjes
2 paprika's, in grote blokjes
2 tenen knoflook, geperst
2 laurierblaadjes
1 aubergine, in grote blokjes
1 courgette, in grote blokjes
3 el olijfolie
2 el tomatenpuree
2 el verse tijmblaadjes + extra voor garnering
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de rode ui en knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tijm en laurier toe en bak dit nog eens 5 minuten mee.
  2. Doe alle groenten erbij en de tomatenpuree, schep goed door en laat ca. 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg tot slot de gegaarde Wieringerbonen toe. Garneer eventueel met extra tijm.

Boodschappen lijst

  • product
    Trostomaten

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Laurier

    3,19 10 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aubergine

    3,49 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Tomatenpuree

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.