Bakken
Pruimen-citroencake met hazelnoten
- • Bakken
- • 8 personen
- • 471 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g ricotta
- • 225 g rietsuiker + 2 el
- • 180 g zelfrijzend bakmeel
- • 150 g boter + extra voor de vorm
- • 40 g hazelnoten, grof gehakt
- • 4 pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
- • 3 eieren, losgeklopt
- • 2 citroenen, de rasp
- • ½ tl bakpoeder
- • Ook nodig: springvorm van 20 cm, ingevet met boter en bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Leg de pruimen met de snijkant naar beneden in een braadslee en bestrooi ze met de 2 eetlepels suiker. Rooster zo 10 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen in de braadslee.
- Klop met een handmixer de ricotta, suiker en citroenrasp 5 minuten. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe en daarna de gesmolten boter. Klop tot een luchtig mengsel. Spatel het bakmeel en het bakpoeder erdoor tot je een homogeen beslag hebt.
- Giet het cakebeslag in de springvorm en druk de pruimen met de snijkant naar boven in het beslag. Bestrooi met de gehakte hazelnoten.
- Bak de cake in 50-60 minuten gaar (test met een prikker). Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder dan de ring.
Boodschappen lijst
- Ricotta
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!