Pruimen-citroencake met hazelnoten
Pruimen-citroencake met hazelnoten

Bakken

Pruimen-citroencake met hazelnoten

  • Bakken
  • 8 personen
  • 471 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g ricotta
225 g rietsuiker + 2 el
180 g zelfrijzend bakmeel
150 g boter + extra voor de vorm
40 g hazelnoten, grof gehakt
4 pruimen, gehalveerd en pit verwijderd
3 eieren, losgeklopt
2 citroenen, de rasp
½ tl bakpoeder
Ook nodig: springvorm van 20 cm, ingevet met boter en bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Leg de pruimen met de snijkant naar beneden in een braadslee en bestrooi ze met de 2 eetlepels suiker. Rooster zo 10 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen in de braadslee.
  3. Klop met een handmixer de ricotta, suiker en citroenrasp 5 minuten. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe en daarna de gesmolten boter. Klop tot een luchtig mengsel. Spatel het bakmeel en het bakpoeder erdoor tot je een homogeen beslag hebt.
  4. Giet het cakebeslag in de springvorm en druk de pruimen met de snijkant naar boven in het beslag. Bestrooi met de gehakte hazelnoten.
  5. Bak de cake in 50-60 minuten gaar (test met een prikker). Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en verwijder dan de ring.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.