Pompoensoep met salie
Pompoensoep met salie

Soep

Pompoensoep met salie

  • Soep
  • 4 personen
  • 151 kcal / portie

Ingrediënten lijst

800 ml groentebouillon
700 g pompoenblokjes
60 g Parmigiano Reggiano, geraspt (of edelgistvlokken voor vega(n))
10 blaadjes salie + extra ter garnering
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
2 el zonnebloemolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook voor ca. 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de salieblaadjes toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat ca. 20 à 25 minuten doorkoken totdat alles gaar is.
  2. Verwijder de salieblaadjes en pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi met parmezaan (of pikante geraspte kaas/edelgistvlokken) en garneer met salie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024