Soep
Pompoensoep met salie
- • Soep
- • 4 personen
- • 151 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 ml groentebouillon
- • 700 g pompoenblokjes
- • 60 g Parmigiano Reggiano, geraspt (of edelgistvlokken voor vega(n))
- • 10 blaadjes salie + extra ter garnering
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 el zonnebloemolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook voor ca. 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de salieblaadjes toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat ca. 20 à 25 minuten doorkoken totdat alles gaar is.
- Verwijder de salieblaadjes en pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi met parmezaan (of pikante geraspte kaas/edelgistvlokken) en garneer met salie.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!