Soep
Pittige zoete aardappelsoep met rijst cuisine
- • Soep
- • 2 personen
- • 209 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g geschilde zoete aardappel, in blokjes
- • 300 ml groentebouillon
- • 200 ml rijst cuisine
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 kleine ui, gesnipperd
- • ½ rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- • 1 el olie
- • 1 tl garam masala
- • 1 tl kerriepoeder
- • Garnering: dunne ringetjes bosui, geroosterde pompoenpitten & kiemen naar keuze
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een kookpan en fruit hierin de ui met knoflook en rode peper. Voeg de blokjes zoete aardappel toe, de garam masala en de kerrie. Bak dit al roerend een paar minuten totdat de specerijen heerlijk geuren.
- Giet de groentebouillon erbij, roer goed door en breng aan de kook. Kook op laag vuur ca. 15 minuten tot de zoete aardappel gaar is.
- Pureer de soep en voeg een flinke scheut rijst cuisine toe. Roer door.
- Serveer de soep gegarneerd met bosui, kiemen en pompoentjes en druppel de rest van de rijst cuisine erover.
Boodschappen lijst
- Rijst cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart - Milde kerrie
3,29 50 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Garam masala
5,99 40 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest. Een klassieke wijn met een fijne balans tussen de frisheid en fruit. Le Bel Ange is gemaakt van Chardonnay en Chenin Blanc-druiven 'Le Bel Ange' betekent letterlijk 'De mooie engel', vernoemt naar de dochter van Engelsman James Kinglake die Londen heeft ingeruild voor het mooie Zuid-Frankrijk.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!