Pittige zoete aardappelsoep met rijst cuisine
Pittige zoete aardappelsoep met rijst cuisine

Soep

Pittige zoete aardappelsoep met rijst cuisine

  • Soep
  • 2 personen
  • 209 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 el olie
1 kleine ui, gesnipperd
2 kleine teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
300 g geschilde zoete aardappel (bataat), in blokjes
1 tl garam masala
1 tl kerriepoeder
300 ml groentebouillon
200 ml rijst cuisine
Garnering:
Dunne ringetjes bosui
Kiemen naar keuze
Geroosterde pompoenpitten

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een kookpan en fruit hierin de ui met knoflook en rode peper. Voeg de blokjes zoete aardappel toe, de garam masala en de kerrie. Bak dit al roerend een paar minuten totdat de specerijen heerlijk geuren.
  2. Giet de groentebouillon erbij, roer goed door en breng aan de kook. Kook op laag vuur ca. 15 minuten tot de zoete aardappel gaar is.
  3. Pureer de soep en voeg een flinke scheut rijst cuisine toe. Roer door.
  4. Serveer de soep gegarneerd met bosui, kiemen en pompoentjes en druppel de rest van de rijst cuisine erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest Een klassieke wijn met een fijne balans tussen de frisheid en fruit. Le Bel Ange is gemaakt van Chardonnay en Chenin Blanc-druiven 'Le Bel Ange' betekent letterlijk 'De mooie engel', vernoemt naar de dochter van Engelsman James Kinglake die Londen heeft ingeruild voor het mooie Zuid-Frankrijk.