Pastasalade met tonijn
Pastasalade met tonijn

Lunch

Pastasalade met tonijn

  • Lunch
  • 4 personen
  • 467 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g sperziebonen (diepvries), beetgaar gekookt
200 g volkoren fusilli
190 g zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
100 g pitloze groene olijven, uitgelekt en gehalveerd
75 g rucola
4 bosui, in ringen
2 blikjes tonijn, uitgelekt
Zout & peper
DRESSING:
2 el extra vierge olijfolie
1 el appelazijn
1 el mosterd
1 el honing
1 tl citroensap
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng ruim water aan de kook met een theelepel zout. Kook de fusilli beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud na.
  2. Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap, appelazijn, honing en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de fusilli met alle overige ingrediënten en de dressing.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.