Hoofdgerecht
Pasta met tofu-pesto, artisjokken en noten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 703 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g pasta
- • 200 g artisjok (vers), in stukjes
- • 75 g noten en/of pitten naar keuze, geroosterd in een droge koekenpan
- • 50 g rucola
- • TOFU-PESTO:
- • 100 g tofu
- • 80 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 50 ml olijfolie
- • 30 g basilicum
- • 1 teentje knoflook
- • 2 el citroensap
- • 1 el edelgistvlokken
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Maak de artisjok schoon, kook deze in ± 30 minuten gaar. Let op! De kooktijd kan verschillen per artisjok. Dus prik met een vork regelmatig in de artisjok om te controleren of de groente gaar is. Snijd in stukken.
- Maak ondertussen de hempfu-pesto door alle ingrediënten tot een smeuïge spread te vermengen in de blender of met de staafmixer. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout. Zet opzij.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de pasta met de pesto. Schep op 4 borden en verdeel de artisjok, de noten en de rucola erover. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Edelgistvlokken
6,99 60 Gram
removeadd product to cart - Gemengde noten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Artisjok
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Farfalle
2,19 275 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Er zijn verschillende manieren om verse artisjokken te bereiden. Koken is het meest gebruikelijk, maar je kunt ze ook stomen, bakken, grillen of in de oven bereiden.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!