Panna cotta met rabarber-aardbeiencompôte
Panna cotta met rabarber-aardbeiencompôte

Dessert

Panna cotta met rabarber-aardbeiencompôte

  • Dessert
  • 4 personen
  • 441 kcal / portie

Ingrediënten lijst

3½ blaadjes gelatineblaadjes,10 min geweekt in koud water
500 ml slagroom
60 g suiker
½ theel vanillepoeder
4 rabarber stengels, in kleine stukjes
250 g aardbeien
ca. 2 eetl suiker
ook nodig: kleine vormpjes of glaasjes (4 tot 6)

BEreidings wijze

  1. Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
  2. Verwarm de slagroom met de suiker en vanillepoeder in een steelpan. Breng aan de kook, haal van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  3. Giet in 4–6 vormpjes of glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Maak intussen de compote: verwarm rabarber, aardbeien en suiker in een steelpannetje en laat rustig koken tot de rabarber uit elkaar valt. Proef en voeg eventueel extra suiker toe.
  5. Dompel voor het serveren de vormpjes kort in heet water en maak met een mesje de rand los. Stort de puddinkjes op bordjes. Serveer met de compote.

Boodschappen lijst

  • product
    Gelatine

    2,19 12 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Slagroom

    3,89 250 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Kristalsuiker

    2,99 750 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Vanillepoeder

    12,79 10 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rabarber

    2,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aardbeien

    3,59 200 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!