Dessert
Panna cotta met rabarber-aardbeiencompôte
- • Dessert
- • 4 personen
- • 441 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 3½ blaadjes gelatineblaadjes,10 min geweekt in koud water
- • 500 ml slagroom
- • 60 g suiker
- • ½ theel vanillepoeder
- • 4 rabarber stengels, in kleine stukjes
- • 250 g aardbeien
- • ca. 2 eetl suiker
- • ook nodig: kleine vormpjes of glaasjes (4 tot 6)
BEreidings wijze
- Week de gelatine minimaal 10 minuten in koud water.
- Verwarm de slagroom met de suiker en vanillepoeder in een steelpan. Breng aan de kook, haal van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
- Giet in 4–6 vormpjes of glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Maak intussen de compote: verwarm rabarber, aardbeien en suiker in een steelpannetje en laat rustig koken tot de rabarber uit elkaar valt. Proef en voeg eventueel extra suiker toe.
- Dompel voor het serveren de vormpjes kort in heet water en maak met een mesje de rand los. Stort de puddinkjes op bordjes. Serveer met de compote.
Boodschappen lijst
- Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Slagroom
3,89 250 Ml
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Vanillepoeder
12,79 10 Gram
removeadd product to cart - Rabarber
2,49 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!