Opgerolde Turkse Wrap
Opgerolde Turkse Wrap

Hoofdgerecht

Opgerolde Turkse Wrap

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 358 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 eetl olijfolie
175 g (1 pakje) pulled seitan gyros style, iets kleiner snijden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 trostomaten, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
1 eetl tomatenpuree
1 theel harissa
½ rode ui, in ringen
4 piadine spelt wraps
2 little gems, in dunne reepjes
VOOR DE SAUS:
4 eetl yoghurt of een (ongezoete) plantaardige variant
1 theel harissa
knoflookpoeder snufje
zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de pulled seitan samen met de knoflook in 8 à 10 minuten goudbruin, schep af en toe om.
  3. Meng in een kom de gebakken seitan met de tomaat, paprika, tomatenpuree, harissa en rode ui. Verdeel dit mengsel over de piadines. Bak ze ca. 3 minuten in de oven.
  4. Meng intussen voor de saus de (plantaardige) yoghurt, harissa en knoflookpoeder en breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal de pizza’s uit de oven, leg de little gem erop en lepel de saus erover. Rol op en serveer direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!