Lasagne met pittige sardines en broccolisaus
Lasagne met pittige sardines en broccolisaus

Hoofdgerecht

Lasagne met pittige sardines en broccolisaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 ml gezeefde tomaten
270 g sardines (blikjes), uitgelekt
250 g lasagnebladen
200 g geraspte kaas
20 pitloze groene olijven, in stukjes
6 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
6 uien, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
4 el peterselie, gehakt
2 tl sambal
2 tl paprikapoeder
1 tl oregano
Zout & peper
Olijfolie
BROCCOLISAUS:
500 ml groentebouillon
250 g roomkaas
2 stronken broccoli, grof gesneden
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook voor de saus de broccoli gaar in een laagje groentebouillon (ca. 10 minuten). Giet af (bouillon opvangen). Pureer de broccoli in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Voeg, terwijl de machine draait, de roomkaas toe en net zoveel bouillon tot je een mooie, dikke saus hebt. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Zet de saus opzij terwijl je de rest maakt.
  2. Bak de ui en paprika 10 minuten zachtjes in de olijfolie. Doe de knoflook, peterselie en de oregano erbij en bak kort mee. Roer de paprikapoeder en de sambal erdoor en voeg de sardines, de gezeefde tomaten en de olijven toe. Meng alles goed door elkaar en laat 10 minuten sudderen. Proef op zout en peper.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bedek de bodem van een ovenschaal met lasagnebladen en schep daarom een laag sardinesaus. Dek af met lasagnebladen en schep daarop een laag

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst