Tussendoor
Krokante tempehblokjes met sesam
- • Tussendoor
- • 2 personen
- • 421 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g tempeh, in blokjes van 2x2 cm
- • Stukje gember van 1 cm, geraspt
- • 4 el plantaardige olie
- • 3 el tomatenketchup
- • 2 el hoisinsaus
- • 2 el tamari minder zout
- • 1 el sesamzaad
- • 1 el honing of ahornsiroop
- • ½ tl sesamolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de blokjes tempeh in 10 minuten rondom bruin. Schep regelmatig om. Haal uit de pan.
- Meng de tomatenketchup, hoisinsaus, sesamolie, honing/ahornsiroop, tamari en gember door elkaar. Schep de tempeh erdoor.
- Verdeel de tempeh over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met sesamzaad. Bak 8-10 minuten in de oven tot de tempeh krokante randjes heeft. Serveer in een schaaltje.
Boodschappen lijst
- Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Tomatenketchup
3,99 500 Gram
removeadd product to cart - Hoisinsaus
3,99 250 Ml
removeadd product to cart - Tempeh
3,25 300 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Tamari minder zout (strong)
10,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!