Komkommer-nectarinesalade met gebakken gama's
Komkommer-nectarinesalade met gebakken gama's

Salade

Komkommer-nectarinesalade met gebakken gama's

  • Salade
  • 2 personen
  • 270 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g gamba's (vers uit de koeling)
1 komkommer, in lange, brede linten
1 nectarine, in dunne partjes
Handvol dille
2 el zonnebloemolie
DRESSING:
½ citroen, uitgeperst
2 el olijfolie
1 el sushi-azijn
½ el gembersiroop
1 tl chilivlokken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng voor de dressing de sushi-azijn met de gembersiroop, citroensap, chilivlokken en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en roerbak de gamba's snel warm in ca. 2 minuten.
  3. Giet de dressing over de komkommerlinten en de nectarinepartjes. Verdeel over 2 borden, leg de gamba's erbij en garneer met takjes dille.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.