Havermoutpap met appeltjes
Havermoutpap met appeltjes

Ontbijt

Havermoutpap met appeltjes

  • Ontbijt
  • 2 personen
  • 490 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml hazelnootdrink
100 g havermout
25 g pecannoten of walnoten, grof gehakt
2 appels, in kleine blokjes
1 el ahornsiroop
1 tl plantaardige olie
1 tl gemalen kaneel
Snuf zout

BEreidings wijze

  1. Roer de havermout door de hazelnootdrink in een pannetje en voeg ½ theelepel kaneel en een snuf zout toe. Laat al roerend op laag vuur in ca. 10-15 minuten indikken en garen.
  2. Bak ondertussen de blokjes appel met de overige kaneel in een ander pannetje in de olie zacht.
  3. Serveer de havermout met de gebakken appeltjes, gehakte noten en een beetje ahornsiroop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.