Bakken
Hartige taart met courgette en kip
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g kipdijbeenfilet, in blokjes
- • 200 g geraspte kaas
- • 200 ml (soja)room
- • 7 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- • 3 eieren
- • 2 courgettes, in plakjes
- • 1 ui, kleingesneden
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • 1 el paneermeel
- • 1 el olijfolie + extra om in te vetten
- • Handje verse kruiden fijngehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een bakvorm in (springvorm of vierkante vorm, ca. 24 cm) en
- bekleed de bodem en zijkanten met bladerdeeg. Prik gaatjes in de
- bodem en bestrooi dun met paneermeel.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en ui even aan, doe de kipblokjes erbij en bak rondom bruin; bestrooi met zout en peper.
- Voeg de courgettes en de kruiden toe, schep om en verdeel dit mengsel over het bladerdeeg.
- Klop de room, eieren en kaas door elkaar en schenk over de hartige taart.
- Bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar in de oven, verlaag na 10 minuten de temperatuur naar 180ºC.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
8,15 215 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2015.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!