Groene salade met waterkers, halloumi en dukkah
Groene salade met waterkers, halloumi en dukkah

Bijgerecht

Groene salade met waterkers, halloumi en dukkah

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 327 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g sperziebonen
200 g halloumi
150 g tuinerwtjes (diepvries)
100 g waterkers
VOOR DE DUKKAH:
50 g gepelde hazelnoten of amandelen
25 g sesamzaadjes
2 el korianderzaad
1 el komijnzaad
Zeezout & peperkorrels
VOOR DE DRESSING (100ML):
75 ml olijfolie
25 ml citroensap
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Voor de dukkah: rooster de noten goudbruin in een droge pan en laat afkoelen. Bak het korianderzaad, komijnzaad en ca. 1 theelepel peperkorrels in dezelfde pan kort tot geurig. Laat afkoelen en maal de specerijen, samen met de noten, vrij grof. Rooster de sesamzaadjes apart, en voeg ze met wat zeezout toe aan de mix. Laat de dukkah afkoelen en bewaar in een pot.
  2. Zet een pan met water op hoog vuur, voeg wat fijn zeezout toe en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze 5-6 minuten. Kook in de laatste minuut de tuinerwtjes mee. Giet de groenten af en spoel ze na onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en leg ze daarna op de serveerschaal.
  3. Bak de halloumi in de grillpan totdat ie mooie goudbruine grillstrepen heeft. Haal uit de pan en snijd in dunne reepjes.
  4. Meng alle dressing-ingrediënten met een garde. Of: doe alle ingrediënten in een lege jampot, schroef het deksel er goed op en schud mengsel stevig door voor ca. 30 seconden of langer.
  5. Verdeel de waterkers over de schaal met groenten, en leg daarbovenop de gegrilde halloumi. Bestrooi met de dukkah - met gulle hand, want het is een heerlijke smaakmaker. Besprenkel met de dressing en serveer de salade direct.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2025