Good morning jam
Good morning jam

Ontbijt

Good morning jam

  • Ontbijt
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

1/2 appel
500 g frambozen
4 kopjes verse espresso (ca. 160 ml)
50 ml citroensap
1 zakje Geleisuiker (Biovegan)

BEreidings wijze

  1. Zet een klein bordje in de vriezer of het vriesvak van de koelkast zodat het goed koud wordt. Dit is nodig om later de geleertest uit te voeren.
  2. Snijd de appel in blokjes en pureer samen met de frambozen, gebrouwen espresso, het citroensap en de geleisuiker.
  3. Giet de frambozen- en espressopuree in een grote pan en breng dit al roerend aan kook. Laat minstens 10 minuten koken.
  4. Voer de geleertest uit door twee eetlepels op het verkoelde bord te scheppen. Laat indien nodig iets langer inkoken.
  5. Giet de hete jam tot de rand in schone potten. Sluit de potten vervolgens goed af en zet ze 5 minuten op hun kop, zo kunnen ze goed afkoelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is gemaakt door Biovegan.