Ontbijt
Good morning jam
- • Ontbijt
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 1/2 appel
- • 500 g frambozen
- • 4 kopjes verse espresso (ca. 160 ml)
- • 50 ml citroensap
- • 1 zakje Geleisuiker (Biovegan)
BEreidings wijze
- Zet een klein bordje in de vriezer of het vriesvak van de koelkast zodat het goed koud wordt. Dit is nodig om later de geleertest uit te voeren.
- Snijd de appel in blokjes en pureer samen met de frambozen, gebrouwen espresso, het citroensap en de geleisuiker.
- Giet de frambozen- en espressopuree in een grote pan en breng dit al roerend aan kook. Laat minstens 10 minuten koken.
- Voer de geleertest uit door twee eetlepels op het verkoelde bord te scheppen. Laat indien nodig iets langer inkoken.
- Giet de hete jam tot de rand in schone potten. Sluit de potten vervolgens goed af en zet ze 5 minuten op hun kop, zo kunnen ze goed afkoelen.
Boodschappen lijst
- Frambozen
4,59 125 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is gemaakt door Biovegan.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!