Gevulde Chinese koolrolletjes
Gevulde Chinese koolrolletjes

Hoofdgerecht

Gevulde Chinese koolrolletjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 175 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g kipgehakt (of vega alternatief)
1 Chinese kool, bladeren losgemaakt
1 limoen, de rasp
1 ei
1 chilipeper, zaadlijst eruit en helft kleingehakt + helft in ringetjes
5 cm gember, geraspt
2 el broodkruim (zelfgemaakt of paneermeel)
1 el sesamzaad
1 tl gemalen sereh (citroengras)
Klein handje koriander
Zout & peper
Ook nodig: stoommandje voor op een grote pan

BEreidings wijze

  1. Blancheer de koolbladeren kort in ruim kokend water, spoel ze goed koud af en dep ze daarna droog. Zo worden ze soepel en kun je ze vouwen.
  2. Meng voor de vulling het kipgehakt met serehpoeder, gehakte chilipeper, ei, broodkruim, gember, peen en limoenrasp in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vulling over de koolbladeren en rol ze op tot strakke pakketjes.
  3. Breng een pan water aan de kook en zet het stoommandje erop. Het water mag het mandje niet raken.
  4. Leg de koolpakketjes in de mand en stoom ze gaar in ca. 15 à 20 minuten.
  5. Garneer met sesamzaad, koriander en chilipeper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.