Geroosterde bloemkool met linzencurry en kokosdressing
Geroosterde bloemkool met linzencurry en kokosdressing

Hoofdgerecht

Geroosterde bloemkool met linzencurry en kokosdressing

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 493 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 à 750 ml groentebouillon (gemaakt van 1 blokje)
300 g groene linzen (gedroogd), afgespoeld in een zeef
50 g Thaise groene currypasta
2 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 bloemkool, in roosjes
3 el zonnebloemolie
2 el muntblaadjes, grof gehakt
Handje geschaafde amandelen, droog geroosterd
Zout & peper
DRESSING:
100 ml kokosmelk
1 limoen, rasp & sap
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels van de zonnebloemolie en bestrooi met zout en peper. Meng goed door. Rooster in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  3. Verhit intussen de laatste lepel zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook in ca. 3 minuten glazig. Voeg de linzen en de currypasta toe en giet er zoveel bouillon bij totdat de linzen net onderstaan. Kook de linzen beetgaar in ca. 20 à 25 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer voor de dressing de kokosmelk en de limoenrasp en -sap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de linzen en de geroosterde bloemkool over de borden en schep de dressing eroverheen. Garneer met gehakte munt en amandelschaafsel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025