Hoofdgerecht
Geroosterde bloemkool met linzencurry en kokosdressing
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 493 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 à 750 ml groentebouillon (gemaakt van 1 blokje)
- • 300 g groene linzen (gedroogd), afgespoeld in een zeef
- • 50 g Thaise groene currypasta
- • 2 sjalotten, gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 bloemkool, in roosjes
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 el muntblaadjes, grof gehakt
- • Handje geschaafde amandelen, droog geroosterd
- • Zout & peper
- • DRESSING:
- • 100 ml kokosmelk
- • 1 limoen, rasp & sap
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels van de zonnebloemolie en bestrooi met zout en peper. Meng goed door. Rooster in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit intussen de laatste lepel zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook in ca. 3 minuten glazig. Voeg de linzen en de currypasta toe en giet er zoveel bouillon bij totdat de linzen net onderstaan. Kook de linzen beetgaar in ca. 20 à 25 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer voor de dressing de kokosmelk en de limoenrasp en -sap door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de linzen en de geroosterde bloemkool over de borden en schep de dressing eroverheen. Garneer met gehakte munt en amandelschaafsel.
Boodschappen lijst
- Groene linzen
2,69 500 Gram
Uit assortiment
- Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Thaise groene currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,69 200 Ml
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!