Gemarineerde rode kool met ganzenfilet
Gemarineerde rode kool met ganzenfilet

Hoofdgerecht

Gemarineerde rode kool met ganzenfilet

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 135 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g ganzenfilet
½ rode kool, in dunne reepjes
100 ml sushiazijn
1 rode ui, gesnipperd
2 el peterselie, gehakt
1 el suiker
Zout & peper, gemalen
Optioneel: 2 el bieslook, gehakt

BEreidings wijze

  1. Leg de rodekool en de rode ui samen in een kom en besprenkel met de sushiazijn en de suiker. Laat een half uur marineren. Laat daarna uitlekken in een zeef en schep in een schaal. Meng de peterselie en eventueel de bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Bereid de ganzenfilets zoals op de verpakking staat vermeld en serveer met de gemarineerde rodekool.

Boodschappen lijst

Tips

Rode Toren van De Leckere is een donker en rijk bockbier met gebrande mout en karamel in de nasmaak. De perfecte partner voor deze kortgebakken ganzenfilet met gemarineerde rode kool. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2022.