Bijgerecht
Gelakte spareribs met pittige mangosalsa
- • Bijgerecht
- • 2 personen
- • 510 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 325 g gegaarde spareribs
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • ½ mango, vruchtvlees in blokjes
- • ½ limoen, alleen het sap
- • 2 el sojasaus
- • 2 el jalapeño's (potje)
- • 1 el gembersiroop
- • 1 el koriander, grof gehakt
- • ½ el bruine suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm in een pannetje de gembersiroop, sojasaus, bruine suiker en knoflook tot een stroop. Haal van het vuur.
- Leg de spareribs in een ovenschaal en bestrijk ze met de stroop. Zet ca. 30 minuten in de oven en lak ze na 15 minuten opnieuw met stroop.
- Meng intussen voor de salsa de mangoblokjes met de koriander, jalapeño’s, limoensap en -rasp tot een salsa en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de ribs met de salsa.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Mango
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Jalapeño plakjes
3,39 170 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart - Donkere cassonade basterdsuiker
5,79 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!