Hoofdgerecht
Gebakken rijst met pompoen en prei
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 545 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 g butternut pompoen, in kleine blokjes van ½ cm
- • 300 g basmatirijst
- • 100 g cashewnoten, geroosterd
- • 1 flinke prei, in dunne halve ringen
- • 1 limoen, uitgeperst
- • 4 el sojasaus
- • 3 el chilisaus
- • 2 el koriander, grof gehakt
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bereid de rijst volgens de verpakking. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.
- Verhit intussen de olie in een ruime bakpan en bak de pompoenblokjes ca. 5 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de prei toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Roer de cashewnoten, sojasaus, chilisaus en limoensap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over 4 borden en garneer met koriander.
Boodschappen lijst
- Sweet chilisaus
2,99 240 Ml
removeadd product to cart - Butternut pompoen
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Prei
2,18 2 stuks
removeadd product to cart - Volkoren basmatirijst
2,59 500 Gram
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,89 250 Ml
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,69 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!






