Dessert
Crispy applecrumble
- • Dessert
- • 6 personen
- • 316 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 60 g volkorenmeel
- • 60 g boter + extra om in te vetten
- • 40 g havermout
- • 25 g palmsuiker
- • 4 grote appels, geschild en fijngesneden
- • 1 el (riet)suiker
- • 1 el kaneel
- • Snufje zout
- • 6 kleine ovenschaaltjes, ingevet
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Roer de (riet)suiker en de kaneel door elkaar en bestrooi de bodems van de ovenschaaltjes hiermee. Verdeel de appelstukjes erover en druk een beetje aan.
- Meng palmsuiker, havermout, volkorenmeel en een snufje zout in een kom en kneed de boter erdoor. Wrijf tussen je vingers tot kruimels (of maak het kruimeldeeg in de keukenmachine). Verdeel over de appels en druk aan.
- Bak de crumbles in ca. 30 minuten gaar en krokant.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Oerzoet
3,29 500 Gram
removeadd product to cart - Elstar appels
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Volkoren tarwemeel
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Havermout
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!