Hoofdgerecht
Couscous met druiven, amandelen en munt
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 552 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g pitloze witte druiven
- • 250 g couscous
- • 100 g amandelen, geroosterd en fijngehakt
- • 1 groentebouillonblokje
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • 1 el paprikapoeder
- • 1 el Ras el Hanout
- • 2 takjes munt, in fijne reepjes + extra voor erover
- • Zout & peper
- • Olijfolie, om in te bakken
BEreidings wijze
- Breng het water aan de kook.
- Verhit in een andere pan (waar een deksel op kan) een beetje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg paprikapoeder en Ras el Hanout toe en brokkel het bouillonblokje eroverheen. Doe de couscous erbij, roer alles goed door en zet het vuur uit.
- Giet net zoveel kokend water bij de couscous totdat het net onder staat. Leg het deksel erop en laat 10 minuten garen.
- Was en halveer intussen de druiven.
- Proef en breng de gare couscous op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer de couscous los met een vork. Meng de amandelen, druiven en munt erdoor.
- Verdeel de couscous over vier diepe borden en bestrooi met extra munt.
Boodschappen lijst
- Gerookte paprikapoeder
3,99 50 Gram
removeadd product to cart - Ras el hanout kruidenmix
3,99 45 Gram
removeadd product to cart - Munt in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Bruine amandelen
6,19 250 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,89 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!