Courgettekoekjes met gepocheerde eieren en harissayoghurt
Courgettekoekjes met gepocheerde eieren en harissayoghurt

Lunch

Courgettekoekjes met gepocheerde eieren en harissayoghurt

  • Lunch
  • 4 personen
  • 337 kcal / portie

Ingrediënten lijst

120 g Griekse yoghurt
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g ricotta
40 g Parmigiano Reggiano (geraspt)
15 g verse dille, grof gehakt
15 g verse peterselie, grof gehakt
4 kleine courgettes, grof geraspt
4 eieren
1 citroen, de rasp
4 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 el harissa
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Leg een theedoek in een zeef en doe de courgetterasp erin. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan. Knijp de courgette daarna goed uit.
  2. Meng de courgette met de ricotta, citroenrasp, eieren en parmezaan. Vouw het zelfrijzend bakmeel erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de yoghurt met de harissa en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Verhit wat olie in een koekenpan en maak van de helft van het courgettebeslag 4 hoopjes in de pan. Druk ze plat met een lepel en bak de koekjes 3-4 per kant. Herhaal met de andere helft van het beslag. Leg de koekjes in de oven en laat 10 minuten doorgaren.
  6. Breng intussen een pan met ruim water aan de kook. Doe de wijnazijn in het water. Houd het water tegen de kook aan. Breek een ei in een klein kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in de pan met water door met de lepel een aantal rondjes te draaien. Giet het ei in de draaikolk. Door de draaiende beweging sluiten de eiwitten zich mooi tegen de dooier. Kook het ei zo 4-5 minuten en voorkom dat het water heftig gaat koken. Haal het ei met een schuimspaan uit het water. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
  7. Serveer de courgettekoekjes met een gepocheerd eitje en een beetje harissayoghurt. Bestrooi met de verse kruiden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2023.