Hoofdgerecht
Chili met zwarte bonen en chocolade
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 535 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 400 g gepelde tomaten (blik)
- • 400 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g maïs
- • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 aubergine, in kleine stukjes
- • 1 ui, fijn gesneden
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
- • 1 zakje chili con carne kruidenmix
- • 3 el olijfolie
- • 2 el pure chocolade, geraspt
- • 1 el limoensap
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de aubergine met een snufje zout goudbruin. Zet opzij.
- Verwarm de overige olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rode peper en de kruidenmix toe en bak even mee.
- Meng de bonen, tomaten, bouillon en limoensap erdoor en laat 10 minuten sudderen.
- voeg de aubergine, de maïs en tot slot de chocolade toe en laat deze smelten.
- Bestrooi eventueel met gesneden rode peper en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Zoete mais
1,69 200 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Zwarte bonen
1,99 400 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Mix voor chili con carne
2,29 31 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 75%
4,69 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gepelde tomaten
1,39 400 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!