Bakken
Cake van zijdentofu met noten en vruchten
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g zijdentofu
- • 400 g tofu naturel
- • 250 g seizoensfruit
- • 150 g kokosbloesemsuiker
- • 150 g volkoren speltbloem
- • 150 g dadels
- • 100 g amandelmeel
- • 100 g gemalen walnoten
- • 100 g boter
- • 50 g amandelschaafsel
- • 2 citroenen
- • 1 vanillestokje, het merg
- • 1 zakje vanillesuiker
- • 1 zakje bakpoeder
- • 1 pakje vanillepuddingpoeder
BEreidings wijze
- Snijd de dadels fijn en laat een nacht onder water staan. Giet het water af en pureer de geweekte dadels. Kneed de gemalen noten, bloem en margarine tot een deegbal.
- De amandelschilfers zonder olie roosteren en opzij zetten. Vet een bakvorm (∅ 24-26 cm) in met margarine en bekleed met het deeg. Mix de natuurtofu en de zijdentofu samen fijn. Voeg de andere ingrediënten aan het tofumengsel toe en tenslotte het fruit.
- giet het mengsel in de met deeg beklede bakvorm en bestrooi met geroosterde amandelen.
- Bak op 180°C gedurende 60-70 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen in de bakvorm, pas dan is hij stevig.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Speltbloem
3,89 1 kg
removeadd product to cart - Tofu natuur
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Vanillesuiker 4x8 gram
2,59 32 Gram
removeadd product to cart - Walnoten
2,79 125 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
3,59 200 Gram
Uit assortiment
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Gedroogde dadels zonder pit
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Zijdentofu
3,85 400 Gram
removeadd product to cart - Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Als je van zoet houdt, kan je het aandeel suiker verhogen tot 200-250 g Geen kokosbloesemsuiker in huis? Rietsuiker kan ook!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!